Публікації

Показано дописи з січень, 2021

4 клас. Навчання в Інтернеті.

Зображення
 Тема.  Навчання в Інтернеті. Мета. Розглянути цікаві сайти Інтернету, на яких розміщено корисну інформацію. Знати назви цікавих та корисних сайтів. Знати та вміти застосовувати алгоритм пошуку матеріалів у мережі Інтернет. Доброго дня, шановні діти! Сьогодні на уроці ми будемо використовувати комп'ютер (планшет, андроїд) для пошуку корисної та цікавої інформації у мережі Інтернет.  Перед тим як увімкнути комп'ютер прочитайте, будь-ласка, параграф №17. Запустіть процесор. На робочому столі натисніть значок браузера Гугл Хром (або іншого).  В рядку пошуку запишіть та знайдіть наступні сайти: Tux Paint, GCompris, Scratch, Плюс-Плюс, Пустунчик. Застосуйте алгоритм пошуку сайтів, який зображено на фото. Домашнє завдання. Запишіть у свій зошит цікаву та корисну інформацію з сайтів Плюс-Плюс та Пустунчик.Опиши, що на цих сайтах найбільше тобі сподобалося та чому їх можна рекомендувати своїм друзям. Дякую за увагу! Бережи себе та своїх близьких! До побачення!

6 клас. Текст презентації.

 Тема. Текст презентації. Доброго дня, шановні шестикласники! На попередньому уроці ми обирали тему для своєї презентації та ідею (мету), яку вона нестиме для своїх глядачів. Сьогодні нам потрібно розробити сценарій презентації. Тобто зміст, який матиме кожен з наших слайдів нашої презентації. Для цього, на сьогоднішньому занятті, вам потрібно придумати та записати у зошит текст по темі, яку ви обрали для своєї презентації.  Приклад тексту презентації:  "Моя улюблена домашня тварина. На дворі був теплий осінній вечір. Я вийшов на вулицю подихати свіжим повітрям і побачив біля свого під'їзду маленьке цуценя. Воно було дуже перелякане та дивилося на мене маленькими оченятами, в яких спостерігався страх, холод та голод. Я підняв цуценя і побачив, що це дівчинка. Вона дуже зраділа, коли опинилася у мене на руках, відчувши тепло та спокій. Я заніс її у дім, нагодував та викупав. Маленька собачка була задоволена тим, що знайшла свого господара, а господар знайшов її. Вона почала гра

5 клас. Введення тексту.

 Тема. Введення тексту. Доброго дня, шановні п'ятикласники! На сьогоднішньому уроці ми будемо працювати у текстовому редакторі Word. Вам потрібно ввести текст на тему "Мої зимові канікули". Текст має бути не менше ніж на 100 слів. Шрифт повинен мати назву Times New Roman та розмір 14. Після введення тексту, перегляньте його. Якщо у вас будуть деякі слова підкреслені червоним кольором, то це означає, що слово має орфографічну помилку. Також виділіть свій текст та застосуйте послідовність наступних дій: формат-абзац-первая строка-отступ-применить. По завершенні введення тексту, надішліть свою роботу на електронну адресу dymytrow@ukr.net у форматі .doc. Домашнє завдання. Прочитати параграф №14. Дякую за увагу! Гарного дня!

4 клас. Мережа Інтернет.

Зображення
Тема. Мережа Інтернет. Доброго дня, шановні учні та учениці! Сьогодні ми розглянемо тему "Мережа Інтернет" та опрацюємо параграф №16, де йтиме мова про користування мережею Інтернет. Після прочитання параграфу нам потрібно виконати завдання на комп'ютері, опрацювавши, заданий після параграфу, алгоритм дій. Працюємо з підручником. Прочитайте параграф №16. Виконайте завдання на сторінках 80-81, застосовуючи браузер, який встановлено на вашому комп'ютері (зазвичай Google Chrome). Домашнє завдання. Запиши в зошиті відомості про сайт своєї обласної дитячої бібліотеки. Дай письмові відповіді на запитання на сторінці 81. Сфотографуй роботу в зошиті та відправ фотографію на електронну адресу dymytrow@ukr.net зі своєї електронної пошти або з електронної пошти батьків, вказавши своє прізвище та ім'я. Дякую за увагу! Не хворійте! До побачення!

5 клас. Текстовий документ і його об'єкти.

Зображення
Тема. Текстовий документ і його об'єкти. Хід уроку. Опрацюйте параграф №13. Випишіть основні клавіши та комбінації клавіш, які застосовують у текстовому редакторі Word. Домашнє завдання. Створіть власний текст на тему Цікаві місця України (одна сторінка). Опишіть, які інструменти текстового редактора ви застосували. Виконайте вправу №3 на сторінці 123. Дякую за увагу! До побачення!

6 клас. Створення комп'ютерної презентації.

 Тема. Створення комп'ютерної презентації. Мета: навчитися створювати комп'ютерну презентацію, узявши за основу власноруч зроблені фотографії. Навчитися формулювати допис до фотографії. Розвивати уявлення своєї майбутньої презентації, ідею, швидкість мислення. Виховувати зацікавленість, працездатність, витримку. Хід уроку. -Доброго дня, шановні діти! Ви вже знаєте, що таке презентація та працювали у середовищі Power Point для створення презентацій. У першому семестрі ми розглядали векторні та растрові зображення, після чого застосовували такі зображення при створенні колективних презентацій. Тепер, під час дистанційного навчання, вам потрібно кожному власноруч створити презентацію за заданою темою. Ілюстраціями ваших слайдів будуть зроблені вами фотографії. Тобто, якщо в кінці першого семестра ви створювали презентації за власним малюнком, то зараз ви створюватимете презентації за власними фотографіями. Зрозуміло? Добре! Поки що, на даному уроці, я пропоную обрати одну з запроп