Публікації

Показано дописи з квітень, 2021

5 клас. Цикли з умовою.

Зображення
 Тема. Цикли з умовою. Доброго дня, шановні учні та учениці! На сьогоднішньому занятті вам потрібно прочитати параграфи 26-27 у підручнику з Інформатики. Після того як ви ознайомитесь з поняттям цикл з умовою перейдіть за посиланням для роботи в онлайн середовищі. https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home Виконай вправу №2 у підручнику на сторінці 230. Навчи бджолу, торкаючись до квітки, вздуватися. Зроби скриншот екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли свій проект на електронну адресу вчителя до 30.04.. Дякую за увагу! Бережи себе та своїх близьких! До побачення!

6 клас. Розгалуження, що вкладені в цикли.

Зображення
 Тема. Розгалуження, що вкладені в цикли. Добрий день! Опрацюйте, будь-ласка, параграф 15. Виконайте вправи, запропоновані на 132 сторінці підручника під словом "Дій".  Спробуйте пройти лабіринт у грі Блоклі. Зробіть скріншот екрану та надішліть роботу на електронну адресу вчителя. Посилання на гру Блоклі: Блоклі Дякую за увагу! Бережи себе та своїх близьких! До побачення!

5 клас. Цикли з лічильником.

Зображення
  Тема. Цикли з лічильником. Доброго дня, шановні учні та учениці! На попередньому уроці ми розглянули, що називається циклом з лічильником та спробували застосувати відповідні блоки команд при написанні скрипту. Сьогодні нам треба узагальнити знання з попереднього уроку та написати скрипт, у якому застосовується цикл з лічильником. Перед виконанням завдання, о працюй презентацію за посиланням: Тисни сюди ⇒  Цикли з лічильником   В середовище  Scratch   складіть алгоритм для виконавця «Рудий кіт» Зроби скриншоти екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли свій проект на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 23.04.. Дякую за увагу! Бережи себе та своїх близьких! До побачення!

6 клас. Вкладені алгоритмічні структури повторення і розгалуження.

Тема. Вкладені алгоритмічні структури повторення і розгалуження. Доброго дня, шановні учні та учениці! На попередньому уроці ми розглянули, що називається вкладеними розгалуженнями та спробували застосувати блоки з умовою у грі Блоклі. Сьогодні нам треба узагальнити те, що нам вдалося зрозуміти після знайомства з фрагментами алгоритму під назвою вкладені розгалуження. Опрацюй презентацію за посиланням: Тисни сюди ⇒   Вкладені алгоритмічні структури повторення та розгалуження Дай письмово відповіді на запитання у свій робочий зошит, які поставлені в передостанньому слайді презентації. Надішли їх на електронну адресу вчителя до 23.04.. Дякую за увагу! Бережи себе та своїх близьких! До побачення!

4 клас. Алгоритми з розгалуженням.

Зображення
 Тема. Алгоритми з розгалуженням. Доброго дня! Шановні учні та учениці! На сьогоднішньому занятті вам потрібно прочитати параграф 24 у підручнику з Інформатики. Після того як ви ознайомитесь з поняттям "розгалуження" спробуєте скласти алгоритм з розгалуженням в онлайн середовищі. https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home Виконай завдання з підручника на сторінках 121-123. Навчи рудого кота малювати олівцем. Зроби скриншот екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли його на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 18.04.. Дякую за увагу! Бережіть себе та своїх близьких! До побачення!

6 клас. Вкладені розгалуження.

Зображення
 Тема. Вкладені розгалуження.  Доброго дня! Шановні учні та учениці! На сьогоднішньому занятті вам потрібно прочитати параграфи 14 у підручнику з Інформатики. Після того як ви ознайомитесь з поняттям вкладені розгалуження перейдіть за посиланням для роботи в онлайн середовищі. https://blockly.games/bird?lang=uk Спробуй виконати завдання 1-10 у грі Блоклі. Навчи пташку рухатися у потрібному напрямку за допомогою вкладених розгалужень. Зроби скриншоти екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли свої роботи на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 15.04.. Оцінка залежатиме від кількості пройдених етапів у грі Блоклі. Дякую за увагу! Бережіть себе та своїх близьких! До побачення!

5 клас. Циклічні алгоритми.

Зображення
Тема. Циклічні алгоритми.  Доброго дня! Шановні учні та учениці! На сьогоднішньому занятті вам потрібно прочитати параграфи 23-24 у підручнику з Інформатики. Після того як ви ознайомитесь з поняттям циклічний алгоритм перейдіть за посиланням для роботи в онлайн середовищі. https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home Виконай вправу №3 у підручнику на сторінці 213. Навчи дракона випускати полум'я та рухатися сценою. Навчи чаклунку рухатися сценою.  Зроби скриншоти екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли свої проекти на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 15.04.. Дякую за увагу! Бережіть себе та своїх близьких! До побачення!

4 клас. Істинні та хибні висловлювання. Логічне слідування.

Зображення
 Тема. Істинні та хибні висловлювання. Логічне слідування. Доброго дня! Шановні учні та учениці! На сьогоднішньому занятті вам потрібно прочитати параграфи 22 і 23 у підручнику з Інформатики. Після того як ви ознайомитесь з поняттями істинного висловлювання, хибного висловлювання та логічного слідування перейдіть за посиланням для роботи в онлайн середовищі. https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home Виконай завдання з підручника на сторінці 111. Навчи рудого кота змінювати колір. Зроби скриншот екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли його на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 11.04.. Виконай завдання з підручника на сторінці 116. Навчи рудого кота ходити. Зроби скриншот екрану комп'ютера за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішли його на електронну адресу dymytrow@ukr.net до 11.04.. Дякую за увагу! Бережіть себе та своїх близьких! До побачення!

6 клас. Вкладені цикли.

Зображення
  Тема. Вкладені цикли. Ти дізнаєшся: -який цикл називається вкладеним; -як керувати об'єктом у середовищі Скретч; -як створити простий проект у середовищі Скретч. Доброго дня, шановні учні та учениці 6-го класу. Ми продовжуємо дистанційне навчання і будемо працювати в онлайн середовищі за адресою   https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home   Пропоную вам створити простий проект із вкладеними циклами. 1) Відкрийте середовище Скретч та оберіть спрайт Кіт 2: 2) Починаємо наш код з команди "коли натиснуто прапорець". 3) Прикріпляємо команду "завжди". 4) Вкладаємо в неї цикл "якщо". 5) В  цикл "якщо" включаємо умову "клавішу стрілка вправо натиснуто" та нижче вкладаємо команди "повернути в напрямку 90 градусів" та "переміститись на 10 кроків". 6) Дублюємо цикл, але в "якщо" включаємо умову  "клавішу стрілка вліво натиснуто" та нижче вкладаємо команди "повернути в напрямку -90 гра

5 клас. Типи алгоритмів. Лінійні алгоритми.

Тема. Типи алгоритмів. Лінійні алгоритми. Ти дізнаєшся: -які алгоритми можна реалізовувати у середовищі Скретч: -які команди використовують у програмі в середовищі Скретч; -як створюють лінійні алгоритми в середовищі Скретч; -які події можна описати у програмі в середовищі Скретч. Доброго дня, шановні учні та учениці 5-го класу. Ми продовжуємо дистанційне навчання і будемо працювати в онлайн середовищі за адресою   https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=home   Для того, щоб зрозуміти як використовувати середовище належним чином, пропоную вам переглянути презентацію та ознайомитися з теорією у параграфах 20-22 нашого шкільного підручника. Переглянути презентацію можна за посиланням: Лінійні алгоритми   Практична частина. 1) Виконати вправу 1 на сторінці підручника 193. 2)Виконати вправу 3 на сторінці 205. Домашнє завдання. Зробіть скриншоти екрану після виконання вправи 1 і вправи 3 за допомогою комбінації клавіш Alt+PrtSc та надішліть, будь-ласка, на електронну адресу dymytr