5 клас. Локальна мережа.

 Тема. Локальна мережа.

Доброго дня!

Мережа - це сукупність пов'язаних між собою об'єктів, що мають однакове призначення та спільні властивості.

Комп'ютерна мережа - це сукупність комп'ютерів й інших пристроїв, з'єднаних між собою для обміну даними та спільного використання пристроїв.

В залежності від кількості комп'ютерів у мережі та площі, на якій вони розміщені, розрізняють локальну і глобальну комп'ютерні мережі. Інтернет є глобальною комп'ютерною мережею, яка об'єднує комп'ютери та інші пристрої з різних частин світу!

Локальна комп'ютерна мережа - це мережа, що об'єднує комп'ютери та інші пристрої на обмеженій площі. Наприклад, локальна мережа може бути в школах, будинках, офісах.

Якщо комп'ютери об'єднано в локальну мережу, користувачі можуть переглядати об'єкти файлової системи кожного з комп'ютерів в мережі. Також можна переміщувати дані з одного комп'ютера на інший; роздруковувати текстові документи, графічні зображення через один спільний принтер тощо.

Створити локальну мережу вдома не так складно як це може здатися на перший погляд. Обмін даними у локальній мережі може здійснюватись через технологію бездротового зв'язку Bluetooth в радіусі до 10 метрів а також за допомогою дротового з'єднання. Локальна мережа не передбачає налаштування інтернету, з’єднуємо чисто два комп’ютери. Для цього нам буде потрібно наявність мережевих карт на обох девайсах і мережевий шнур (кручена пара) обтиснений коннекторами з двох сторін. Всі сучасні комп’ютери і ноутбуки вже мають вбудовану мережеву карту, а мережевий кабель можна придбати в будь-якому комп’ютерному магазині і там же його можна обжати. Зверніть увагу, що довжина кабелю не повинна перевищувати 100 метрів у випадку якщо ви вирішили провести сітку до сусіда. 
При об'єднанні комп'ютерів у мережі всі об'єкти можуть бути рівноправними учасниками мережевої взаємодії. Існує також спосіб створення мережі, за якого окремі комп'ютери використовують для обслуговування інших. Такі комп'ютери називаються серверами
Операційна система Windows 7 автоматично налаштовує домашню групу, але лише з тими комп'ютерами, на яких встановлено ОС Windows 7.

Домашнє завдання.
Прочитайте параграф 8. Знайдіть в інтернеті алгоритм підключення двох комп'ютерів з ОС Windows 7 до локальної мережі. Запишіть алгоритм у робочий зошит.
До побачення! Будьте здорові!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

6 клас. Вкладені алгоритмічні структури повторення і розгалуження.

6 клас. Події об'єктів.